آیا در صورت بارداری یا شیردهی می توان از شربت اپیوم استفاده کرد؟⚜️ 07642228010

آیا در صورت بارداری یا شیردهی می توان از شربت اپیوم استفاده کرد؟⚜️ 07642228010

1401/10/1 385 0

آیا در صورت بارداری یا شیردهی می توان از شربت اپیوم استفاده کرد؟⚜️ 07642228010

شربت تریاک حاوی مورفین است و مورفین در شیر مادر ترشح می شود و می تواند سلامت کودک شیرخوار را تهدید نماید.

آیا در صورت بارداری یا شیردهی می توان از شربت اپیوم استفاده کرد؟

بارداری یا شیردهی و مصرف شربت اپیوم 

شربت تریاک حاوی مورفین است و مورفین در شیر مادر ترشح می شود و می تواند سلامت کودک شیرخوار را تهدید نماید. با این حال ، کمیته آکادمی اطفال آمریکا اظهار داشته که استفاده از آن در دوران شیردهی بی خطر است.

شربت اپیوم

موارد منع مصرف داروی اپیوم 

به تاریخ انقضای داروی اپیوم (Opium) توجه نمایید و از دارویی که تاریخ انقضای آن تمام شده خودداری کنید.

هرگز شربت تریاک را به فرد دیگری با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر یکی از شرایط زیر را دارید:

بارداری یا قصد باردار شدن

شیردهی

زنان در سنین باروری

اختلالات روحی یا خلقی (مانند گیجی، افسردگی)

اختلالات مغزی (مانند آسیب به سر، تومور، تشنج)

سابقه شخصی یا خانوادگی مصرف مواد (مانند استفاده بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)

حساسیت به داروی اپیوم یا دیگر داروها و مواد (از جمله حساسیت به دیگر داروهای اپیوئیدی)

مشکلات تنفسی (مانند آسم، آپنه خواب، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD))

بیماری لوزالمعده (پانکراتیت)

دیابت

بیماری کلیوی

بیماری کبدی

بیماری کیسه صفرا

مشکل در دفع ادرار (مانند بزرگ شدن پروستات)

مشکلات معده یا روده (مانند انسداد، یبوست، اسهال به دلیل عفونت، ایلئوس فلج کننده)

بیشتر بخوانید: اپیوم در میناب

کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد.

تداخلات داروها یا مکمل ها با شربت اپیوم 

از شربت تریاک نباید با داروهایی مانند نالترکسون و بوپرنورفین استفاده کرد، چون باعث افزایش آرام بخشی و کاهش اثر سودمند دارو می شود. این دارو حاوی مورفین است و به دلیل افزایش سمیت مرفین از جمله گیجی ، فشار خون بالا ، لرزش ، بیش فعالی ، کما و مرگ در بیمارانی که تحت درمان با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) هستند منع مصرف دارد. 

ترک اعتیاد در میناب

داروهای این کلاس شامل فنلزین (ناردیل)، ایزوکارباکسازید (مارپلان)، سلژیلین (الدپریل) ترانسیل پرومین (پارنات) و پروکاربازین (ماتولان) و لاینزولید (زیووکس) است. مورفین نباید در طی ۱۴ روز پس از قطع MAO تجویز شود.

بیشتر بخوانید: B2 در میناب 

در طول استفاده از این دارو از موارد زیر پرهیز کنید:

الکل

داروهای خاصی برای افسردگی ، اضطراب یا اختلالات روان پریشی

آنتی هیستامین برای آلرژی ، سرفه و سرماخوردگی

داروهای خاص برای حالت تهوع مانند درنابینول ، droperidol ، nabilone

داروهای خاص برای خواب

شل کننده های عضلانی

داروهای بیهوشی

نکات مهم در استفاده از شربت اپیوم

قبل از شروع درمان با داروی اپیوم (Opium) توصیه می شود بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور اطلاعاتی درباره دارو و عوارض جانبی احتمالی آن در اختیار شما قرارمی دهد. دوز و مقدار مصرف شربت تریاک در افراد مختلف متفاوت است، پس دارو را همانطور که پزشک تجویز نموده استفاده کنید و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف خودداری نمایید.

این دارو را تزریق نکنید.

در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچ‌گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.

در صورت مصرف شربت تریاک برای مدت طولانی، ممکن است به خوبی عمل نکند و نیاز به تغییر دوز دارو توسط پزشک باشد، پس در صورتی که احساس می‌کنید این دارو به خوبی عمل نمی‌کند، با پزشک مشورت نمایید.

چنانچه وضعیت بیماری پس از ۲ تا ۳ روز استفاده از این دارو بهبود نیافت و یا حتی بدتر شد، به پزشک اطلاع دهید.

داروی اپیوم گاهی باعث اعتیاد می شود، در صورت ابتلا به اختلال مصرف مواد از جمله استفاده بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، احتمال ایجاد این خطر بیشتر خواهد بود، لذا دوز خود را افزایش ندهید و این دارو را بیشتر از مدت زمان تجویز مصرف نکنید. حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید: نشانه و علامت اعتیاد به مواد مخدر

در صورت بروز ناراحتی معده، بهتر است این دارو همراه با غذا یا وعده‌های غذایی مصرف شود.

در صورت قطع ناگهانی شربت تریاک، ممکن است علائم ترک مانند تعریق، تهوع، استفراغ، بی قراری در شما بروز کند. برای جلوگیری از علائم ترک، پزشک ممکن است دوز دارو را به آرامی کاهش دهد. در صورت استفاده طولانی مدت از این دارو یا در دوزهای بالا، احتمال بروز علائم ترک بیشتر خواهد بود.

توصیه می شود دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی برنامه ریزی شده رسیده از دوز فراموش شده صرف نظر کنید. برای جبران دوز فراموش شده، داروی اضافی مصرف نکنید.

دوز شربت تریاک را با استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری مصرف نمایید، از قاشق‌های خانگی برای مصرف شربت استفاده نکنید چون امکان این که دوز مناسب دارو را دریافت نکنید وجود دارد.

در صورت مصرف بیش از حد شربت اپیوم فورا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید، مصرف بیش از حد شربت تریاک می تواند کشنده باشد، مخصوصا در کودکان یا مصرف بدون نسخه پزشک. علائم مصرف بیش از حد شامل تنفس کند و ضربان قلب، خواب آلودگی شدید ، ضعف عضلانی، احساس سرما و غش است.

بوپر در میناب

شربت تریاک در صورت استفاده طولانی مدت اعتیاد آور است. هرگز این دارو را با شخص دیگری، مخصوصا افراد با سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد به اشتراک نگذارید. دارو را در محلی که دیگران به آن دسترسی نداشته باشند نگهداری کنید.

هر داروی تریاک حاوی مقدار متفاوتی تریاک است. اگر از برند دیگری از دارو استفاده کنید، دوز مصرفی  یکسان نخواهد بود. در صورت تغییر برند دارو قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: مهم ترین دوران برای پیشگیری از اعتیاد

باقی مانده داروهای افیونی را در خانه نگه ندارید و از روش نابود کردن آن جویا شوید.

شربت تریاک در صورت استفاده طولانی مدت اعتیاد آور است. هرگز این دارو را با شخص دیگری، مخصوصا افراد با سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد به اشتراک نگذارید. دارو را در محلی که دیگران به آن دسترسی نداشته باشند نگهداری کنید.

شربت تریاک را به طور ناگهانی و پس از استفاده طولانی مدت قطع نکنید، در غیر این صورت ممکن است علائم ناخوشایند ترک بوجود بیاید. 

آدرس ما : هرمزگان-میناب - میدان شهدا بلوار امام خمینی - جنب داروخانه دکتر زارع-کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 


×

چطور میتونم کمکت کنم؟