نحوه مصرف بوپرنورفین برای کمک به ترک اعتیاد 07642228010

نحوه مصرف بوپرنورفین برای کمک به ترک اعتیاد 07642228010

1401/10/28 163 0

نحوه مصرف بوپرنورفین برای کمک به ترک اعتیاد 07642228010

داروی بوپرنورفین به صورت قرص زیر زبانی، تزریقی، پچ پوستی یا به عنوان ایمپلنت استفاده می شود.

نحوه مصرف بوپرنورفین برای کمک به ترک اعتیاد

مکانیسم اثر بوپرنورفین در درمان اعتیاد

داروی بوپرنورفین به صورت قرص زیر زبانی، تزریقی، پچ پوستی یا به عنوان ایمپلنت استفاده می شود. ساختار شیمیایی بوپرنورفین با تاثیر بر سیستم عصبی مغز باعث کاهش میل به مصرف مجدد، تعدیل عوارض ناخوشایند ترک مواد مخدر و کمک به روند درمان و ترک اعتیاد می شود.

بوپرنورفین

تمام این موارد زمانی اتفاق می افتد که مصرف بوپرنورفین برای درمان و ترک اعتیاد بر اساس شرایط بیمار و با تجویز و تحت نظر پزشک متخصص و درمانگر انجام گیرد، در غیر اسن صورت پیامد های سوء مصرف قرص ب2 از عوارض مصرف مواد مخدر بیشتر خواهد بود.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

انواع مخدر بوپرنورفین 

قرص بوپرنورفین

رایج‌ترین نوع مصرف قرص b2 به صورت زیر زبانی تجویز می‌شود و  ۲ و ۸ میلی گرم عرضه می شود. احتمال جذب در روش زیر زبانی قرص بوپرنورفین فقط ۱۰ درصد است، به همین دلیل در مقایسه با آمپول بوپرنورفین علائم ترک اعتیاد کمتری دارد.

پد بوپرنورفین

پد بوپرنورفین یک چسب دارویی است که روی پوست قرار می‌گیرد تا میزان خاصی از دارو را از طریق پوست به جریان خون منتقل نماید. مزیت استفاده از پد نسبت به سایر روش‌ها، انتقال دوز مشخصی از دارو به بیمار می باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه مصرف بوپر زیر زبانی

آمپول بوپرنورفین

آمپول بوپرنورفین که بعضی مواقع توسط مراکز غیر مجاز و به صورت قاچاق تجویز می‌شود، می‌تواند جایگزینی برای قرص بوپرنورفین باشد که البته در مقایسه با قرص، عوارض جانبی بیشتری دارد و میزان مصرف آن باید طبق تجویز پزشک انجام شود. تزریق بوپرنورفین به ناحیه معده صورت می‌گیرد و معمولا یک بار در ماه تزریق می‌شود. بین دوز‌های مصرف حداقل ۲۶ روز فاصله نیاز است.

ایمپلنت بوپرنورفین

ایمپلنت از جدید‌ترین روش‌های درمانی مصرف بوپرنورفین است. ویژگی این روش در مقایسه با مصرف قرص و تزریق آمپول این است که نگرانی بابت فراموشی مصرف دارو وجود نخواهد داشت. در استفاده از ایمپلنت باید دقت شود، زیرا عوارض نادر اما جدی از جمله آمبولی و مرگ ناشی از قرار دادن نادرست ایمپلنت‌های دارویی، سلامتی بیمار را تهدید می‌کند.

بوپر در میناب

نحوه مصرف بوپرنورفین زیر زبانی

بوپرنورفین را دقیقا مطابق با دستور پزشک مصرف کنید. برای مصرف قرص های زیر زبانی بوپرنورفین باید قرص را به مدت 5 تا 10 دقیقه زیر زبان قرار دهید تا به طور کامل حل شود. معمولا این دارو به صورت روزانه و در یک دوز تجویز می شود. اگر بیش از یک قرص در روز برای شما تجویز شده، می توانید همه قرص ها را با هم یا هر بار 2 قرص را زیر زبان خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید: ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟

هرگز قرص های زیر زبانی بوپرنورفین را نبلعید یا نجوید. نحوه مصرف این قرص با قرار دادن دارو زیر زبان و حل شدن آهسته آن می باشد.

بهترین عملکرد بوپرنورفین در جلوگیری از بروز علایم ترک مواد، در صورتی است که دوز اول با ظهور علائم سندروم محرومیت یا ترک مواد مصرف شود. اگر زودتر از این زمان و با فاصله کم از آخرین مصرف مواد، بوپرنورفین مصرف شود امکان ایجاد علائم سندروم محرومیت در اثر مصرف دارو وجود دارد، پس حتما دارو را بر اساس دستور پزشک مصرف کنید.

دوز دارو بر اساس وضعیت بالینی بیمار و پاسخ دهی به درمان، تنظیم می شود. بنابراین هرگز دوز دارو، طول درمان یا تکرار دوزها را زیادتر نکنید. 

قطع ناگهانی این دارو موجب بروز علائم ترک اعتیاد خواهد شد خصوصا اگر دارو را برای مدت طولانی استفاده کرده باشید. 

چنانچه در طول درمان با بوپرنورفین، به علائم سندروم ترک اعتیاد دچار شدید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

بیشتر بخوانید: تداخلات دارویی بوپر

این علایم به این قرار است:

بیقراری و اختلال خلق مانند اضطراب، اختلالات خواب یا افکار خودکشی.

اشک ریزش، آبریزش بینی، تهوع، اسهال، تعریق زیاد، درد عضلانی یا تغییر رفتار ناگهانی.

آدرس ما : هرمزگان-میناب - میدان شهدا بلوار امام خمینی - جنب داروخانه دکتر زارع-کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب

استفاده از بوپرنورفین برای ترک اعتیاد به تریاک

یکی از استفاده های قرص ب ۲ یا بوپرفورفین کاهش وابستگی فرد به مواد مخدری مانند تریاک و سایر مواد مخدر سنتی است. بوپرنورفین درد و خماری ناشی از ترک تریاک را کاهش دهد و باعث مقاومت بهتر در برابر عدم استفاده از تریاک می شود. اما بسیاری از افراد برای ترک تریاک اقدام به مصرف خودسرانه قرص ب۲ نموده و عوارض بسیار زیادی را متوجه خود خواهند کرد. همچنین میزان وابستگی به این دارو، در جریان استفاده از آن بسیار زیاد است.

ترک اعتیاد در میناب

توصیه می شود برای ترک تریاک با قرص b2 فرد و اطرافیان او به این موارد دقت کافی داشته باشند:

در هر بار احساس درد و خماری نباید سریعا از قرص بوپرنورفین استفاده کرد.

اعتیاد به هر نوع ماده مخدر راه حل ترک خاص خود را دارد و نمی توان برای اعتیاد به انواع مواد مخدرها یک روش را در پیش گرفت.

بوپرنورفین باید با نظارت پزشک متخصص و تجویز دقیق او برای ترک اعتیاد به تریاک مصرف شود.

برای ترک تریاک با قرص ب۲ باید فرد نشئگی و درد داشته باشد و پس از آن قرص مصرف شود.

مصرف همزمان و یک جای دو قرص برای ترک تریاک اصلا توصیه نمی شود و عامل وابستگی فرد به این دارو خواهد بود.

کاهش میزان مصرف ب۲ در طول دوره ترک می تواند از عوارض ثانویه آن بکاهد.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 


×

چطور میتونم کمکت کنم؟