ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟ - 07642228010

ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟ - 07642228010

1401/10/25 4732 0

ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟ - 07642228010

متادون هیدروکلراید یک ماده مخدر مصنوعی شبه افیونی است که از خشخاش گرفته می شود و در آزمایشگاه تولید می‌شود و با نام تجاری Dolophine عرضه می‌شود.

ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟ 

متادون چیست؟

متادون هیدروکلراید یک ماده مخدر مصنوعی شبه افیونی است که از خشخاش گرفته می شود و در آزمایشگاه تولید می‌شود و با نام تجاری Dolophine عرضه می‌شود. متادون برای درمان اعتیاد و وابستگی به سایر مواد مخدر مانند مواد هروئین، کدئین و مورفین کاربرد دارد.

متادون

میزان ماندگاری متادون در بدن چیزی بین 24 تا 72 ساعت است که نسبت به بعضی مواد مخدر ماندگاری بیشتری دارد و فرد به تعداد مصرف کمتری در روز نیاز دارد. البته این زمان به میزان مصرف و سوخت و ساز بدن افراد بستگی دارد.

متادون از لحاظ ساختمان با مورفین متفاوت است، اما از نظر داشتن خاصیت ضد درد مانند مورفین است و می‌توان گفت میزان 7 تا 10 میلی گرم متادون عملکردی مانند 10 میلی گرم مورفین دارد.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

سم زدایی با متادون

سم زدایی و ترک جسمانی مواد مخدر با متادون حتما باید زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد انجام شود. در طول درمان هروقت شخص معتاد دچار علائم خماری ‌شود به او مقداری دوز متادون که توسط پزشک متخصص تجویز شده، داده می‌شود. در حقیقت از متادون برای نگه داشتن عوارض خماری در حد قابل تحمل برای فرد استفاده می شود. با گذشت چند هفته از طول درمان و با تثبیت حال فرد در حال ترک، میزان متادون به تدریج کم شده و به صفر می‌رسد.

روش مصرف متادون

متادون معمولا به شکل قرص، شربت و آمپول وجود دارد. مصرف متادون معمولا تا 24 ساعت حالت خماری را در معتادان به هروئین کنترل می کند. متادون با سرعت كمتری به سیستم بدن وارد و  آزاد می‌شود و مدت زمان طولانی‌تری از هروئین و یا هر مواد مخدر دیگر در بدن باقی می‌ماند. متادون به صورت تزریقی در موارد خاص در بیمارستان‌ها برای کنترل دردهای شدید مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: تداخلات دارویی بوپر

عوارض مصرف متادون

از جمله عوارض مصرف و اعتیاد به متادون مواردی مانند خواب آلودگی، منگی، حالت ضعف، خشکی دهان، اختلال دریچه پروستات و تأخیر در روند ادرار طبیعی، یبوست و یا نوسان تنفسی قابل اشاره است. حساسیت پوستی، كهیر، خارش، سردرد، سرگیجه، ضعف بینایی، رنگ پریدگی، عرق كردن، تپش قلب، حالت تهوع و استفراغ از جمله عوارض جسمی مصرف متادون است.

از دیگر عوارض مصرف متادون افسردگی، سردرگمی، توهم، نداشتن تمركز، عدم تعادل در راه رفتن، رعشه، پرش عضلات، ضعف عضلانی و حساسیت آنافیلاكسی که نوعی مسمومیت خونی، خطر انسداد و از كار افتادگی كلیه‌ها را نیز می توان نام برد.

عوارض متادون بر مغز

متادون  بر روی گیرنده های عصبی مغز اثر می گذارد و با ترشح دوپامین در مغز احساس سرخوشی به وجود می آورد. البته این تاثیر کاملا موقت است و به مرور باعث از دست رفتن حافظه و قدرت تصمیم گیری و اختلال حواس در فرد می شود. پس از چند بار مصرف متادون علائمی مانند اضطراب، افسردگی و اختلال در خواب بوجود خواهد آمد.

متادون و فشارخون

مصرف متادون فشار خون را پایین آورده و باعث ضعف و بی حالی می‌شود.

عوارض متادون بر چشم

این عوارض با کاهش دید شروع می شود و به مرور زمان باعث ایجاد مردمک سوزنی می شود. از عوارض دیگر اختلال در اکسیژن رسانی است.

بیشتر بخوانید: هنگام مصرف شربت اپیوم از چه چیزهایی باید خودداری کنم؟

متادون و پوسیدگی دندان

شیوع بیماری های دهان و دندان و خشکی دهان در معتادان به متادون نسبت به افراد عادی بالاتر است.

متادون در میناب

عوارض قرص متادون برای مردان

متادون باعث ایجاد اختلالات جنسی در مردان می شود.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

ترک متادون

اصل مهم در ترک متادون خواست خود فرد و همکاری او در فرآیند ترک است، در این صورت درصد موفقیت در ترک بالا خواهد رفت. ترک متادون مانند هر ماده اعتیاد آور دیگر باید زیر نظر پزشک و متخصصین حوزه ترک اعتیاد انجام شود. فردی که موفق نشده با متادون اعتیاد خود را ترک کند در واقع خود را شکست خورده می‌بیند و از لحاظ روحی بهم ریخته و ضعیف شده است و انگیزه ادامه روند ترک را نخواهد داشت و هر لحظه امکان لغزش وجود دارد.

علائم ترک متادون

عوارض ترک قرص متادون را با روش ترک صحیح و تحت نظر پزشک می‌توان به حداقل ممکن رساند. از جمله این عوارض بی‌ خوابی، بدن درد، ضعف، سرگیجه، کاهش فشار خون، اختلال در بینایی، کاهش میل جنسی، اضطراب، افسردگی و بی‌قراری را برشمرد.

بیشتر بخوانید: نحوه مصرف متادون به چه صورت است؟ 

ترک اصولی متادون چند روز طول می‌کشد؟

متادون یک دارو است اما سوء مصرف آن باعث اعتیاد خواهد شد. این دارو اغلب برای درمان اعتیاد به بعضی مخدرهای دیگر استفاده می‌شود، اما اعتیاد به متادون نیز از عوارض تلاش ترک اعتیاد در منزل است. ترک اصولی متادون نیاز به طی یک دوره کامل زیر نظر پزشک و روانشناس ترک اعتیاد دارد. از جمله مواردی که بر مدت دوره ترک اعتیاد به متادون تاثیر گذار است برمی شمریم:

مدت اعتیاد به متادون

سابقه اعتیاد به مواد مخدر دیگر

بیماری‌های زمینه‌‌ای نظیر دیابت

به طور کلی ترک اصولی متادون به حدود ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز دارد. البته این به معنی ترک اعتیاد نیست، بلکه پس از طی این دوره سم زدایی و جدایی از این ماده به طور کامل صورت گرفته است. این دوره اصلی‌ترین زمان‌های ترک اعتیاد است، چون انجام اشتباه این مرحله عوارض روحی، جسمی و روانی بسیاری به همراه خواهد داشت. عوارضی که کوچکترین بخش آن، افسردگی و اختلالات بی‌خوابی خواهد بود.

یکی دیگر از نکات مورد توجه ترک تدریجی است، ترک به صورت انفجاری و به سرعت مصرف متادون مشکلات بسیاری به همراه خواهد داشت.

خماری ترک متادون چند روز است؟

عوارض و دردهای ناشی از خماری ترک متادون برای بسیاری افراد باعث ایجاد نگرانی است. در صورت انجام اصولی فرآیند ترک و همکاری فرد سم زدایی با موفقیت انجام می‌شود و خماری و دردهای ناشی از آن به حداقل خواهد رسید، اما به طور متوسط علائم خماری متادون 3 روز بعد از قطع مصرف شروع می‌شود و در ششمین روز که سخت ترین روز ترک متادون است به بالاترین حد خود خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: مقدار و نحوه مصرف شربت اپیوم چگونه است؟

عوارض ترک متادون چند روز است؟

عوارض ترک متادون بلافاصله بعد از قطع مصرف در فرد ظاهر می‌شود و با گذشت یک هفته به اوج خود می‌رسد. اما مواد شیمیایی موجود در متادون در چربی‌های بدن باقی می‌ماند و زمانی که چربی در اثر سوخت و ساز بدن مصرف ‌شود تغییرات خلق و خو در فرد ظاهر می شود. برای کاهش عوارض ترک، استفاده از یک تغذیه مناسب می تواند بسیار مفید باشد. 

ترک اعتیاد در میناب

اثر قرص متادون چند روز در بدن میماند؟

عوامل مختلفی در مدت زمان باقی ماندن هر ماده مخدری در بدن بستگی دارد. عواملی مانند میزان و مدت زمان مصرف، متابولیسم بدن و استفاده از داروهای دیگر به صورت همزمان که در مورد مصرف قرص متادون نیز صادق است. مصرف متادون بین 24 تا 36 ساعت در آزمایش خون و در تست مو بیشتر از 90 روز نشان داده می شود، متادون 3 تا 4 روز در ادرار قابل تشخیص است.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد. آدرس ما : هرمزگان-میناب - میدان شهدا بلوار امام خمینی - جنب داروخانه دکتر زارع-کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 


×

چطور میتونم کمکت کنم؟